Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka kalafiorowa z papryką, rzodkiewką, koperkiem i słodko ostrym dresingiem. Pysznie i kolorowo.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2772
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 745
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 93
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2772
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 745
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 93
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki, gotujemy ok. 4 min. w osolonym wrzątku, odsączamy i odstawiamy do wystudzenia. Rzodkiewki dokładnie myjemy, kroimy w plasterki i dodajemy do kalafiora. Obydwie papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i pestki i kroimy w kostkę. Koperek drobno siekamy i razem z papryką dodajemy do pozostałych składników.
Do miseczki wlewamy sok z pomarańczy, olej, ocet winny, sok z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę /lub starty na tarce o małych oczkach/ czosnek, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Powstały dresing dodajemy do sałatki, mieszamy i odstawiamy na 30 min. w chłodne miejsce.