Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to makaron pełnoziarnisty z dodatkiem warzyw sezonowych, smażonych na maśle klarowanym z dodatkiem tymianku. Danie jest pyszne, szybkie, aromatyczne, wegetariańskie, niskokaloryczne, wysokobłonnikowe i smakuje zarówno na ciepło (np. na obiad czy kolację) oraz na zimno (np. jako posiłek na wynos czy sałatka na stół dla gości). Polecam do wypróbowania, naprawdę warto
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4473
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5909
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12703
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4473
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5909
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12703
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Warzywa myjemy, kroimy, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym i smażymy kilka minut. Po tym czasie doprawiamy solą himalajską, pieprzem i tymiankiem. Warzywa mają być jędrne. Na patelnię dorzucamy makaron, mieszamy, podajemy. Taka sałatka może być podana również z kawałkami kurczaka, indyka czy schabu. Z marchwi i cukinii możemy zrobić wstążki, nie słupki, podać z makaronem spaghetti i majmy zupełnie inne danie z tych samych składników:) Smacznego