Do góry

Sałatki Przepis na:

Kolorowa sałatka makaronowa

Kolorowa sałatka makaronowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 119

Dodano:

Odsłon: 569

Moja dzisiejsza propozycja to makaron pełnoziarnisty z dodatkiem warzyw sezonowych, smażonych na maśle klarowanym z dodatkiem tymianku. Danie jest pyszne, szybkie, aromatyczne, wegetariańskie, niskokaloryczne, wysokobłonnikowe i smakuje zarówno na ciepło (np. na obiad czy kolację) oraz na zimno (np. jako posiłek na wynos czy sałatka na stół dla gości). Polecam do wypróbowania, naprawdę warto

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente. Warzywa myjemy, kroimy, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym i smażymy kilka minut. Po tym czasie doprawiamy solą himalajską, pieprzem i tymiankiem. Warzywa mają być jędrne. Na patelnię dorzucamy makaron, mieszamy, podajemy. Taka sałatka może być podana również z kawałkami kurczaka, indyka czy schabu. Z marchwi i cukinii możemy zrobić wstążki, nie słupki, podać z makaronem spaghetti i majmy zupełnie inne danie z tych samych składników:) Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń