Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to makaron pełnoziarnisty z dodatkiem warzyw sezonowych, smażonych na maśle klarowanym z dodatkiem tymianku. Danie jest pyszne, szybkie, aromatyczne, wegetariańskie, niskokaloryczne, wysokobłonnikowe i smakuje zarówno na ciepło (np. na obiad czy kolację) oraz na zimno (np. jako posiłek na wynos czy sałatka na stół dla gości). Polecam do wypróbowania, naprawdę warto
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 184
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 184
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Warzywa myjemy, kroimy, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym i smażymy kilka minut. Po tym czasie doprawiamy solą himalajską, pieprzem i tymiankiem. Warzywa mają być jędrne. Na patelnię dorzucamy makaron, mieszamy, podajemy. Taka sałatka może być podana również z kawałkami kurczaka, indyka czy schabu. Z marchwi i cukinii możemy zrobić wstążki, nie słupki, podać z makaronem spaghetti i majmy zupełnie inne danie z tych samych składników:) Smacznego