Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Kolorowa sałatka z świeżych warzyw z dodatkiem kabanosów i mozarelli. Świetnie smakuje na kolację ale i na spotkanie z przyjaciółmi lub drugie śniadanie w pracy:)
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 38
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 19
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 17
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 38
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 19
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 17
Składniki
Olej /możemy wykorzystać olej po suszonych pomidorach/ mieszamy z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno posiekanym lubczykiem i natką pietruszki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przygotowany sos odstawiamy. Paprykę kroimy w kostkę a rzodkiewkę w plasterki lub ćwiartki. Kabanosy /najlepiej z dodatkiem chili/ i korniszonki kroimy w 0,5-1 cm kawałki. Do przygotowanych warzyw dodajemy pomidory koktajlowe i wszystko mieszamy. Salaterkę wykładamy rwaną na kawałki sałatą. Na nią przekładamy przygotowaną sałatkę warzywną a na niej małe kulki mozarelli. Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem.