Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka treściwa sałatka, która jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6935
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5222
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2295
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6935
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5222
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2295
Składniki
Ugotuj tortellini wg przepisu na opakowaniu --> zagotuj wodę, wrzuć tortellini i gotuj na małym ogniu przez 1 minutę. Odcedź. Ja dla dwóch osób użyłam mniej niż połowę opakowania. Opłucz rukolę, lekko ją osusz. Pomarańcz obierz ze skórki, pokrój na małe części. Jeśli Ci się uda powyciągaj pestki :) Umieść wszystkie trzy składniki w misce, wymieszaj.
Polej sałatkę oliwą z oliwek - ok 3 łyżek. Ja użyłam o smaku czosnkowo bazyliowym - bardzo prosta do wykonania w domu, ale są również gotowce w sklepach. Dopraw solą i pieprzem. Dodatkowo użyłam przyprawy suszonych pomidorów z chilli, odrobinę bazylii. Wymieszaj.
Upraż słonecznik: rozgrzej patelnię, nie dodawaj tam żadnego tłuszczu. Kiedy patelnia będzie dość ciepła wrzuć słonecznik i trzymaj tak długo, aż będzie miał ładny brązowy odcień. Pamiętaj, aby słonecznik co chwilę mieszać, aby się nie spalił.
Posyp sałatkę uprażonym słonecznikiem. Gotowe. Sałatka jest dobra kiedy jest podawana na świeżo. Wtedy to tortellini są lekko ciepło. Z lodówki nie smakuje tak dobrze :)