Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pełną witamin, lekką i smaczną surówkę koperkowo - warzywną. Surówka jest prosta i szybka w przygotowaniu. Będzie idealnym oraz zdrowym dodatkiem do obiadu.
Na początku przygotowujemy sos:
Cukier brzozowy (ksylitol) rozpuszczamy w 2 łyżkach ciepłej wody, dodajemy ocet winny, olej rzepakowy, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz sól do smaku i dokładnie mieszamy.
Obrane marchewki i seler ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Białą paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy ją w drobną kostkę.
Pęczek koperku siekamy.
Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miski, zalewamy wcześniej przygotowanym sosem i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Gotową surówkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Życzę smacznego! :)
Popularne do kotleta schabowego , mielonego oraz wielu innych potraw.
Odsłon: 1156
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 101
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 37
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 71
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 167
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 101
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 37
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 71
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 167
Składniki
Na początku przygotowujemy sos: Cukier brzozowy (ksylitol) rozpuszczamy w 2 łyżkach ciepłej wody, dodajemy ocet winny, olej rzepakowy, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz sól do smaku i dokładnie mieszamy.
Obrane marchewki i seler ścieramy na tarce o grubych oczkach. Białą paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy ją w drobną kostkę. Pęczek koperku siekamy. Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miski, zalewamy wcześniej przygotowanym sosem i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Gotową surówkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)
Przepisy Sałatki
Sałatki
Surówka ze świeżych ogórków
Sałatki
Surówka z ogórków gruntowych
Sałatki
Sałatka z buraczkiem
Sałatki
Surówka z marchwi
Surówka ze świeżych ogórków
Surówka ze świeżych ogórków na pierwszy rzut oka przypomina klasyczną mizerię...
Odsłon: 389
Surówka z ogórków gruntowych
Dziś mam dla państwa surówkę obiadową której nauczyła mnie była teściowa
Odsłon: 184