Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnącą i kolorowa sałatka z bardzo oryginalnym w smaku sosem. Dawka zdrowych i świerzych warzyw na talerzu przyprawiona curry, szafranem, pieprzem cayenne oraz gałką muszkatołową. Zapraszam do spróbowania! :)
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 50
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 517
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 681
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 34
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4197
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 50
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 517
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 681
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 34
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4197
Składniki
Szafran, curry, pieprz oraz gałkę wymieszać w miseczce. Na patelni rozgrzać jedną łyżkę oleju i przesmażyć przyprawy.
Żółtko rozetrzeć z musztardą. Dodać śmietanę, olej oraz przyprawy wraz z olejem z patelni. Dokładnie wymieszać.
Wszystkie warzywa umyć. Szalotkę, marchewkę oraz cukinię obrać. Z papryki oraz cukinii wydrążyć gniazda nasienne. Wszystko pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Całość wymieszać.
Sałaty powykładać na talerze.
Pozostałe warzywa wymieszać z sosem.
Na sałatę nakładać sałatkę. Pomidora pokroić w ćwiartki i dodać do sałatki. Smacznego! :)