Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnącą i kolorowa sałatka z bardzo oryginalnym w smaku sosem. Dawka zdrowych i świerzych warzyw na talerzu przyprawiona curry, szafranem, pieprzem cayenne oraz gałką muszkatołową. Zapraszam do spróbowania! :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1577
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 919
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1577
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 919
Składniki
Szafran, curry, pieprz oraz gałkę wymieszać w miseczce. Na patelni rozgrzać jedną łyżkę oleju i przesmażyć przyprawy.
Żółtko rozetrzeć z musztardą. Dodać śmietanę, olej oraz przyprawy wraz z olejem z patelni. Dokładnie wymieszać.
Wszystkie warzywa umyć. Szalotkę, marchewkę oraz cukinię obrać. Z papryki oraz cukinii wydrążyć gniazda nasienne. Wszystko pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Całość wymieszać.
Sałaty powykładać na talerze.
Pozostałe warzywa wymieszać z sosem.
Na sałatę nakładać sałatkę. Pomidora pokroić w ćwiartki i dodać do sałatki. Smacznego! :)