Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samodzielne danie, dodatek do mięsa lub sałatka do pracy. Ten kuskus jest pyszny i na ciepło i na zimno.
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2154
Królowa grilla :)
Odsłon: 1403
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 245
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2154
Królowa grilla :)
Odsłon: 1403
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 245
Składniki
Kuskus zalewamy gorącą wodą (ok 2cm nad linię ziaren) i przykrywamy. Zostawiamy na ok 5 minut. Po tym czasie mieszamy widelcem i sprawdzamy, czy kasza jest już miękka. Szparagi kroimy na kawałki, główki odkładamy osobno. Do wrzącej wody wkładamy kawałki bez główek i gotujemy na małym ogniu 7 minut. Dodajemy główki i gotujemy jeszcze 2 minuty. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Jarmuż kroimy w kostkę i sparzamy. Suszone pomidory kroimy w kostkę. Żurawinę można na chwilę zalać odrobiną ciepłej wody, aby zmiękła. Mieszamy kuskus, szparagi, jarmuż, żurawinę pomidory i migdał (trochę zostawiamy do dekoracji). Dodajemy olej i pieprz. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałowymi.