Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samodzielne danie, dodatek do mięsa lub sałatka do pracy. Ten kuskus jest pyszny i na ciepło i na zimno.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5028
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5828
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18960
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7332
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30976
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5028
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5828
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18960
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7332
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30976
Składniki
Kuskus zalewamy gorącą wodą (ok 2cm nad linię ziaren) i przykrywamy. Zostawiamy na ok 5 minut. Po tym czasie mieszamy widelcem i sprawdzamy, czy kasza jest już miękka. Szparagi kroimy na kawałki, główki odkładamy osobno. Do wrzącej wody wkładamy kawałki bez główek i gotujemy na małym ogniu 7 minut. Dodajemy główki i gotujemy jeszcze 2 minuty. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Jarmuż kroimy w kostkę i sparzamy. Suszone pomidory kroimy w kostkę. Żurawinę można na chwilę zalać odrobiną ciepłej wody, aby zmiękła. Mieszamy kuskus, szparagi, jarmuż, żurawinę pomidory i migdał (trochę zostawiamy do dekoracji). Dodajemy olej i pieprz. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałowymi.