Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka na grilla to idealny dodatek do dań mięsnych. Jest chrupiąca i kolorowa, a delikatny sos dodaje jej ziołowego aromatu.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5190
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34462
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2120
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113794
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5190
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34462
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2120
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113794
Składniki
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w większą kostkę.
Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w dużą kostkę.
Ogórki świeże umyj, osusz, przekrój wzdłuż dwukrotnie, a potem podziel na mniejsze kawałki. Nie musisz ich obierać.
Cebulę przekrój na pół i pokrój w cienkie półkrążki.
Oliwki zostaw w całości lub przekrój na pół.
Natkę pietruszki podziel w ręku.
Wszystkie warzywa wrzuć do dużej miski.
Składniki na sos dokładnie wymieszaj, najlepiej w małym słoiczku z zakrętką, energicznie potrząsając.
Składniki na lekką sałatkę na grilla polej sosem i wymieszaj. Podawaj od razu po przygotowaniu.