Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka na grilla to idealny dodatek do dań mięsnych. Jest chrupiąca i kolorowa, a delikatny sos dodaje jej ziołowego aromatu.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 176
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 215
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 176
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 215
Składniki
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w większą kostkę.
Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w dużą kostkę.
Ogórki świeże umyj, osusz, przekrój wzdłuż dwukrotnie, a potem podziel na mniejsze kawałki. Nie musisz ich obierać.
Cebulę przekrój na pół i pokrój w cienkie półkrążki.
Oliwki zostaw w całości lub przekrój na pół.
Natkę pietruszki podziel w ręku.
Wszystkie warzywa wrzuć do dużej miski.
Składniki na sos dokładnie wymieszaj, najlepiej w małym słoiczku z zakrętką, energicznie potrząsając.
Składniki na lekką sałatkę na grilla polej sosem i wymieszaj. Podawaj od razu po przygotowaniu.