Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka na grilla to idealny dodatek do dań mięsnych. Jest chrupiąca i kolorowa, a delikatny sos dodaje jej ziołowego aromatu.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5285
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2421
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5285
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2421
Składniki
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w większą kostkę.
Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w dużą kostkę.
Ogórki świeże umyj, osusz, przekrój wzdłuż dwukrotnie, a potem podziel na mniejsze kawałki. Nie musisz ich obierać.
Cebulę przekrój na pół i pokrój w cienkie półkrążki.
Oliwki zostaw w całości lub przekrój na pół.
Natkę pietruszki podziel w ręku.
Wszystkie warzywa wrzuć do dużej miski.
Składniki na sos dokładnie wymieszaj, najlepiej w małym słoiczku z zakrętką, energicznie potrząsając.
Składniki na lekką sałatkę na grilla polej sosem i wymieszaj. Podawaj od razu po przygotowaniu.