Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka na grilla to idealny dodatek do dań mięsnych. Jest chrupiąca i kolorowa, a delikatny sos dodaje jej ziołowego aromatu.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 113
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 86
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 219
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 113
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 86
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 219
Składniki
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w większą kostkę.
Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w dużą kostkę.
Ogórki świeże umyj, osusz, przekrój wzdłuż dwukrotnie, a potem podziel na mniejsze kawałki. Nie musisz ich obierać.
Cebulę przekrój na pół i pokrój w cienkie półkrążki.
Oliwki zostaw w całości lub przekrój na pół.
Natkę pietruszki podziel w ręku.
Wszystkie warzywa wrzuć do dużej miski.
Składniki na sos dokładnie wymieszaj, najlepiej w małym słoiczku z zakrętką, energicznie potrząsając.
Składniki na lekką sałatkę na grilla polej sosem i wymieszaj. Podawaj od razu po przygotowaniu.