Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, zdrowa i pyszna.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1386
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 358
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1386
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 358
Składniki
Sałatę opłukać, lekko osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Jabłko umyć, pokroić w kostkę usuwając gniazda nasienne. Na półmisku ułożyć sałatę, cząstki jabłka i posypać prażonymi orzechami włoskimi. Sos. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, włożyć do słoiczka. Dodać do niego oliwę z oliwek oraz ocet balsamiczny. Dokładnie wstrząsnąć słoiczkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i syropem. Sosem polać sałatkę, wymieszać. Jeść można od razu, lub po 10-15 minutach.