Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, zdrowa i pyszna.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14624
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14624
Składniki
Sałatę opłukać, lekko osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Jabłko umyć, pokroić w kostkę usuwając gniazda nasienne. Na półmisku ułożyć sałatę, cząstki jabłka i posypać prażonymi orzechami włoskimi. Sos. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, włożyć do słoiczka. Dodać do niego oliwę z oliwek oraz ocet balsamiczny. Dokładnie wstrząsnąć słoiczkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i syropem. Sosem polać sałatkę, wymieszać. Jeść można od razu, lub po 10-15 minutach.