Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, zdrowa i pyszna.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1056
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2870
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14688
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1056
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2870
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14688
Składniki
Sałatę opłukać, lekko osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Jabłko umyć, pokroić w kostkę usuwając gniazda nasienne. Na półmisku ułożyć sałatę, cząstki jabłka i posypać prażonymi orzechami włoskimi. Sos. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, włożyć do słoiczka. Dodać do niego oliwę z oliwek oraz ocet balsamiczny. Dokładnie wstrząsnąć słoiczkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i syropem. Sosem polać sałatkę, wymieszać. Jeść można od razu, lub po 10-15 minutach.