Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, zdrowa i pyszna.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2744
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 532
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 118
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2744
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 532
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 118
Składniki
Sałatę opłukać, lekko osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Jabłko umyć, pokroić w kostkę usuwając gniazda nasienne. Na półmisku ułożyć sałatę, cząstki jabłka i posypać prażonymi orzechami włoskimi. Sos. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, włożyć do słoiczka. Dodać do niego oliwę z oliwek oraz ocet balsamiczny. Dokładnie wstrząsnąć słoiczkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i syropem. Sosem polać sałatkę, wymieszać. Jeść można od razu, lub po 10-15 minutach.