Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja inspirowana klasyczna forma salatki Cezar (Caesar salad), która moze sluzyc za caly posilek. Smak zaokraglaja truskawki, które dodaja jej swiezosci.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 114
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 114
Składniki
Najpierw przygotowac dressing. Zetrzec skórke cytryny i parmezan, pokroic filety anchois na bardzo male kawalki. Dodac jogurt, musztarde, sos Worcestershire i wymieszac z odrobina octu i oliwy z oliwek. Umyc salate, pokroic w paski i włozyc do salaterki. W miedzyczasie umyc i wysuszyc filety z kurczaka, posolic i posypac swiezym rozmarynem i odstawic do lodówki. Następnie bardzo drobno pokroic cebule i kalafior. Cebule dodajemy do dressingu a kalafior do salaterki z salata. Rozpuscic na patelni troche masla klarowanego i smazyc na nim filety z kazdej strony przez około 2 minuty. Po odwróceniu dodac pokrojone w kostke kromki chleba i podsmazyc je na chrupiaco. Dodac dressing do salaty i pokrojone truskawki.
Na wierzch ulozyc chrupiace filety z kurczaka wraz z kostkami chleba i wszystko posypac swiezo startym parmezanem.