Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną, zdrową, kolorową, sałatkę sezonową, którą z sosem jogurtowo ziołowym podajemy i kubki smakowe czarujemy. Sposób jej podania sprawia, że oczy same ją zjadają, ale to jej smaki tak naprawdę zachwycają. Jogurt, który ze świeżymi ziołami został wymieszany, pieprzem cytrynowym doprawiany nadaje jej smaku niebanalnego, bardzo wyjątkowego. To sałatka pełnowartościowa, bardzo zdrowa, którą gości możemy poczęstować lub do pudełeczka na drugie śniadanie do pracy schować.
garnek, patelnia
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15204
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 78
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15204
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 78
Składniki
Sos: Jogurt wymieszać z drobno posiekaną pietruszką i miętą, doprawić pieprzem cytrynowym i solą do smaku.
Bób ugotować na al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem soli i cukru. Odcedzić, zahartować w zimnej wodzie i obrać ze skórek. Kuskus zalać gorącą, przegotowaną wodą ok. 1 cm powyżej kaszy. Cebulę, czosnek pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju z dodatkiem soli i kurkumy. Dodać kuskus, posiekaną pietruszkę, koperek, doprawić solą i pieprzem do smaku. Pozostawić do przestygnięcia. Miąższ z awokado pokroić w drobną kostkę skropić sokiem z limonki. Kuskus delikatnie wymieszać z bobem, cieciorką i awokado. Sałatkę dekorujemy listkami mięty, podajemy z sosem jogurtowym. Sos z sałatką mieszamy przed samym spożyciem.