Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną, zdrową, kolorową, sałatkę sezonową, którą z sosem jogurtowo ziołowym podajemy i kubki smakowe czarujemy. Sposób jej podania sprawia, że oczy same ją zjadają, ale to jej smaki tak naprawdę zachwycają. Jogurt, który ze świeżymi ziołami został wymieszany, pieprzem cytrynowym doprawiany nadaje jej smaku niebanalnego, bardzo wyjątkowego. To sałatka pełnowartościowa, bardzo zdrowa, którą gości możemy poczęstować lub do pudełeczka na drugie śniadanie do pracy schować.
garnek, patelnia
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Sos: Jogurt wymieszać z drobno posiekaną pietruszką i miętą, doprawić pieprzem cytrynowym i solą do smaku.
Bób ugotować na al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem soli i cukru. Odcedzić, zahartować w zimnej wodzie i obrać ze skórek. Kuskus zalać gorącą, przegotowaną wodą ok. 1 cm powyżej kaszy. Cebulę, czosnek pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju z dodatkiem soli i kurkumy. Dodać kuskus, posiekaną pietruszkę, koperek, doprawić solą i pieprzem do smaku. Pozostawić do przestygnięcia. Miąższ z awokado pokroić w drobną kostkę skropić sokiem z limonki. Kuskus delikatnie wymieszać z bobem, cieciorką i awokado. Sałatkę dekorujemy listkami mięty, podajemy z sosem jogurtowym. Sos z sałatką mieszamy przed samym spożyciem.