Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimą brakuje nam witamin. Nie wiem jak Wy, ale ja owoców w tym czasie jem zdecydowanie mniej. Brakuje mi świeżych malin, truskawek, porzeczek, jagód, wiśni czy śliwek. Na szczęście dostępne są równie smaczne owoce takie jak banany, kiwi czy mandarynki. Ostatnio mój organizm chyba poczuł braki i zaczął się tych owoców domagać - zrobiłam więc bardzo prostą sałatkę owocową z makaronem.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 265
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 231
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1337
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 265
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 231
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1337
Składniki
Makaron gotujemy wg instrukcji załączonej na opakowaniu - pamiętając by dodać do wody cukier, zamiast soli. Odcedzamy. Przelewamy około 1-2 łyżkami oliwy z oliwek, mieszamy i odstawiamy do przestudzenia.
Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Łączymy z ugotowanym makaronem.
Jogurt grecki mieszamy z miodem. Dodajemy szczyptę cynamonu. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę makaronową.