Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka sałatka to świetny sposób na urozmaicenie codziennego menu. Sprawdzi się na kolację, jak również drugie śniadanie do pracy. Makaron sprawia, że sałatka jest bardzo sycąca, zaś gorgonzola z orzechami i sos z dodatkiem musztardy francuskiej nadają jej pewnego rodzaju "zadziornego" charakteru;)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4444
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1451
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 393
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4444
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1451
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 393
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
Grubo posiekane orzechy włoskie prażymy na rozgrzanej, suchej patelni. Odstawiamy.
Gorgonzolę dzielimy na mniejsze kawałki.
Jeżeli wykorzystujemy sałatę rzymską, kroimy ją na mniejsze części. Mix sałat wystarczy wyjąc z opakowania (jest już myty i gotowy do spożycia).
Składniki na sos umieszczamy w słoiczku z wieczkiem i energicznie potrząsamy, aż do połączenia się składników.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Polewamy przygotowanym dressingiem. Przechowujemy w lodówce.