Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z drobnym, przypominającym ryż, makaronem orzo, z dodatkiem liści szpinaku, ogórka, ciecierzycy i czerwonej cebuli. Idealna do lunchboxu jako obiad na wynos
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Ogórek przekroić na 4 części wzdłóż, potem pokroić na grubsze plasterki, dobrze posolić i odstawić na sitko na 30 minut, żeby wypłynęła woda, obsuszyć ręcznikiem papierowym. Makaron ugotować al dente, przelać zimną wodą i odstawić do odsączenia. Ciecierzycę odsączyć na sitku. Szpinak pokroić na kawałki. Cebulkę drobno posiekać, polać odrobiną soku z cytryny i wymieszać.
W słoiczku umieścić sok z cytryny, miód, musztardę, sól i pieprz - wymieszać łyżeczką, dolać oliwę, zakręcić słoik i energicznie wymieszać. Składniki sałatki umieścić w misce, zalać sosem i wymieszać.