Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z drobnym, przypominającym ryż, makaronem orzo, z dodatkiem liści szpinaku, ogórka, ciecierzycy i czerwonej cebuli. Idealna do lunchboxu jako obiad na wynos
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5406
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29753
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19405
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1049
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5406
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29753
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19405
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1049
Składniki
Ogórek przekroić na 4 części wzdłóż, potem pokroić na grubsze plasterki, dobrze posolić i odstawić na sitko na 30 minut, żeby wypłynęła woda, obsuszyć ręcznikiem papierowym. Makaron ugotować al dente, przelać zimną wodą i odstawić do odsączenia. Ciecierzycę odsączyć na sitku. Szpinak pokroić na kawałki. Cebulkę drobno posiekać, polać odrobiną soku z cytryny i wymieszać.
W słoiczku umieścić sok z cytryny, miód, musztardę, sól i pieprz - wymieszać łyżeczką, dolać oliwę, zakręcić słoik i energicznie wymieszać. Składniki sałatki umieścić w misce, zalać sosem i wymieszać.