Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 310 Ocena: 3573
Dodano: 01.03.2020
Odsłon: 5299
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Ogórek przekroić na 4 części wzdłóż, potem pokroić na grubsze plasterki, dobrze posolić i odstawić na sitko na 30 minut, żeby wypłynęła woda, obsuszyć ręcznikiem papierowym.
Makaron ugotować al dente, przelać zimną wodą i odstawić do odsączenia.
Ciecierzycę odsączyć na sitku.
Szpinak pokroić na kawałki.
Cebulkę drobno posiekać, polać odrobiną soku z cytryny i wymieszać.
W słoiczku umieścić sok z cytryny, miód, musztardę, sól i pieprz - wymieszać łyżeczką, dolać oliwę, zakręcić słoik i energicznie wymieszać.
Składniki sałatki umieścić w misce, zalać sosem i wymieszać.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)