Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest pyszna:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 20819
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8866
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 693
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8444
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 20819
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8866
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 693
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8444
Składniki
Umyj dokładnie buraczki. Gotuj w osolonej wodzie przez około 1 godzinę, lub do miękkości. Zostaw do czasu, aż będą na tyle ostudzone, by można je było chwycić.
W dużej misce roztrzep oliwę z octem, kuminem i spora szczypta pieprzu (dobrze, jeśli świeżo mielonego). Obierz i oczyść cieple buraczki. Przepołów i pokrój na małe kliny (na „ósemki”). Włóż do miski sosem. Oczyść cebule, przepołów, pokrój w piórka i dodaj do buraczków. Dodaj pietruszkę i dobrze wszystko wymieszaj. Podawaj sałatkę ciepłą, lub w temperaturze pokojowej.