Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest pyszna:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1861
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1608
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1558
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2125
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1861
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1608
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1558
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2125
Składniki
Umyj dokładnie buraczki. Gotuj w osolonej wodzie przez około 1 godzinę, lub do miękkości. Zostaw do czasu, aż będą na tyle ostudzone, by można je było chwycić.
W dużej misce roztrzep oliwę z octem, kuminem i spora szczypta pieprzu (dobrze, jeśli świeżo mielonego). Obierz i oczyść cieple buraczki. Przepołów i pokrój na małe kliny (na „ósemki”). Włóż do miski sosem. Oczyść cebule, przepołów, pokrój w piórka i dodaj do buraczków. Dodaj pietruszkę i dobrze wszystko wymieszaj. Podawaj sałatkę ciepłą, lub w temperaturze pokojowej.