Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest pyszna:)
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 272
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40425
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5295
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 272
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40425
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5295
Składniki
Umyj dokładnie buraczki. Gotuj w osolonej wodzie przez około 1 godzinę, lub do miękkości. Zostaw do czasu, aż będą na tyle ostudzone, by można je było chwycić.
W dużej misce roztrzep oliwę z octem, kuminem i spora szczypta pieprzu (dobrze, jeśli świeżo mielonego). Obierz i oczyść cieple buraczki. Przepołów i pokrój na małe kliny (na „ósemki”). Włóż do miski sosem. Oczyść cebule, przepołów, pokrój w piórka i dodaj do buraczków. Dodaj pietruszkę i dobrze wszystko wymieszaj. Podawaj sałatkę ciepłą, lub w temperaturze pokojowej.