Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest pyszna:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10626
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4780
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 867
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9039
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10626
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4780
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 867
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9039
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1331
Składniki
Umyj dokładnie buraczki. Gotuj w osolonej wodzie przez około 1 godzinę, lub do miękkości. Zostaw do czasu, aż będą na tyle ostudzone, by można je było chwycić.
W dużej misce roztrzep oliwę z octem, kuminem i spora szczypta pieprzu (dobrze, jeśli świeżo mielonego). Obierz i oczyść cieple buraczki. Przepołów i pokrój na małe kliny (na „ósemki”). Włóż do miski sosem. Oczyść cebule, przepołów, pokrój w piórka i dodaj do buraczków. Dodaj pietruszkę i dobrze wszystko wymieszaj. Podawaj sałatkę ciepłą, lub w temperaturze pokojowej.