Sałatki Przepis na:
marokańska sałatka z buraczków…

Składniki
- 6 buraczków
- 1 łyżka octu z czerwonego wina
- 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- 80ml oliwy
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Umyj dokładnie buraczki. Gotuj w osolonej wodzie przez około 1 godzinę, lub do miękkości. Zostaw do czasu, aż będą na tyle ostudzone, by można je było chwycić.
-
W dużej misce roztrzep oliwę z octem, kuminem i spora szczypta pieprzu (dobrze, jeśli świeżo mielonego). Obierz i oczyść cieple buraczki. Przepołów i pokrój na małe kliny (na „ósemki”). Włóż do miski sosem. Oczyść cebule, przepołów, pokrój w piórka i dodaj do buraczków. Dodaj pietruszkę i dobrze wszystko wymieszaj. Podawaj sałatkę ciepłą, lub w temperaturze pokojowej.
Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 20 marca 2016Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam buraczki, więc przepis zabieram <31 Kto głosował? | Odpowiedz

Obserwator 19 marca 2016Zgłoś do usunięcia
Oj tak !1 Kto głosował? | Odpowiedz