Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Aromatyczna pierś kurczaka z marynowaną cebulką, tapenadą z zielonych oliwek z kiszoną cytryną. Do tego roszponka i bułka lub chleb. U mnie moje bułki z nasturcją.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2421
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1666
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 513
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2421
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1666
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 513
Składniki
Kiszona cytryna. Cytryny wymyte, wyparzone i osuszone. Do słoja wsyp 2 łyżki soli. Odetnij końce cytryn. Pokrój cytryny na ćwiartki, obficie posyp solą. włóż cytryny do słoika, tak ciasno, żeby wyciekał z nich sok. Możesz co jakiś czas przygniatać cytryny ciężką łyżką, lub innym przedmiotem. Zakręć słoik i odstaw w temperaturze pokojowej na 3 dni. Ugniatając co jakiś czas. Przenieś słoik do lodówki i odstaw na minimum 3 tygodnie, też ugniatając co jakiś czas. Przed użyciem cytryny trzeba opłukać. Tapenada. Zmiksuj wszystkie składniki w robocie kuchennym. Marokański kurczak. Piersi pokroić w kostkę, wymieszać z resztą składników Marynujemy minimum 20 minut, lub całą noc. Potem smażymy na oleju kilka minut z każdej strony. Studzimy. W misce mieszamy wszystkie składniki , po chwili podajemy.