Do góry

Sałatki Przepis na:

Mix sałat z rzodkiewką i pomidorami

Mix sałat z rzodkiewką i pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 751

Dodano:

Odsłon: 2228

Sałatę z pomidorami i rzodkiewką można podawać jako lekka przekąska lub dodatek do dania z mięsem. Polecam.

Składniki

  • 10-15 dag mieszanki sałat
  • 2 pomidory
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1/2 szkl selera marynowanego
  • 2 korniszony
  • 1/2 cebuli
  • 1 gruszka
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól, sok z cytryny do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umytą sałatę osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą. Korniszony i cebulę pokroić w kosteczkę.

    Seler osączyć z zalewy. Umytą rzodkiewkę pokroić w krążki, pomidora w pół plasterki. Gruszkę obrać, usunąć gniazda nasienne, drobno posiekać.

    Śmietanę wymieszać z musztardą i odrobiną cukru. Wszystkie przygotowane składniki razem połączyć, doprawić do smaku.

    Podawać od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń