Do góry

Sałatki Przepis na:

Mizeria na słodko

Mizeria na słodko

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 51258

Dodano:

Odsłon: 2390

Warto podpatrywać innych w kuchni, ich smaki, przyzwyczajenia, metody przygotowania. Nie u każdego „tradycja” znaczy to samo. I właśnie dlatego kochamy kuchnię.

Składniki

  • 500 g ogórków gruntowych
  • 2 łyżki miodu lipowego
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mizeria na słodko

Przygotowanie

  1. Ogórki obieramy, tniemy na „mandolinie”. Oprószamy solą, odstawiamy na 30 minut.

    Następnie odcedzamy, przepłukujemy bieżącą wodą.

    Mieszamy z miodem i mielonym pieprzem (wg uznania), doprawiamy octem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Obserwator 05 marca Dla mnie nowość. Zawsze z kwaśną śmietaną i octem

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 04 marca Prawde mówiac ja nie znam innej, tylko slodko-kwasna, a miód z ogórkiem to idealne polaczenie, juz jako dziecko uwielbialam bulke z maslem, ogórkiem i miodem :) :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń