Do góry

Sałatki Przepis na:

Mizeria z ogórków

Mizeria z ogórków

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 2598

Dodano:

Odsłon: 7037

Prosty i szybki przepis na klasyczną mizerię z ogórków. Idealny dodatek do mięsnych dań.

Składniki

  • 1 duży ogórek
  • 200 ml śmietany 18%
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego lub winnego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mizeria z ogórków

Przygotowanie

  1. Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki.

    Przekładamy do miski i solimy.

    Do śmietany dodajemy łyżkę majonezu, sól, pieprz, ocet, zioła, cukier i dokładnie mieszamy.

    Jeśli ogórki puściły dużo wody to ją odlewamy.

    Ogórki mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem.

    Na koniec doprawiamy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń