Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na klasyczną mizerię z ogórków. Idealny dodatek do mięsnych dań.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 247
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 247
Składniki
Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Przekładamy do miski i solimy. Do śmietany dodajemy łyżkę majonezu, sól, pieprz, ocet, zioła, cukier i dokładnie mieszamy. Jeśli ogórki puściły dużo wody to ją odlewamy. Ogórki mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem. Na koniec doprawiamy do smaku.