Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na klasyczną mizerię z ogórków. Idealny dodatek do mięsnych dań.
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 283
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 660
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 283
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 660
Składniki
Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Przekładamy do miski i solimy. Do śmietany dodajemy łyżkę majonezu, sól, pieprz, ocet, zioła, cukier i dokładnie mieszamy. Jeśli ogórki puściły dużo wody to ją odlewamy. Ogórki mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem. Na koniec doprawiamy do smaku.