Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 161
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1885
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14657
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19710
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 161
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1885
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14657
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19710
Składniki
Zagotować wodę w garnku. Kapustę poszatkować i wrzucić do gotującej wody. Przykryć pokrywką i wyłączyć ogień. Marchewkę zetrzeć na tarce i dodać do kapusty.
Cebulę i boczek pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na patelni. Dodać 1 łyżkę mąki. Podsmażyć i wymieszać.
Kapustę odcedzić i dodać do niej podsmażony boczek. Wymieszać. Wstawić garnek z kapustą na ogniu, od czasu do czasu przemieszać, do momentu kiedy kapusta zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu wsypujemy pokrojony koperek. Smacznego.