Do góry

Sałatki Przepis na:

Młoda kapusta

Młoda kapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 998

Dodano:

Odsłon: 4496

Wyśmienita kapusta do obiadu

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 30 dag boczku
  • koperek
  • sól , pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę w garnku.

    Kapustę poszatkować i wrzucić do gotującej wody. Przykryć pokrywką i wyłączyć ogień.

    Marchewkę zetrzeć na tarce i dodać do kapusty.

  2. Cebulę i boczek pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na patelni. Dodać 1 łyżkę mąki. Podsmażyć i wymieszać.

  3. Kapustę odcedzić i dodać do niej podsmażony boczek. Wymieszać.

    Wstawić garnek z kapustą na ogniu, od czasu do czasu przemieszać, do momentu kiedy kapusta zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem.

    Na końcu wsypujemy pokrojony koperek.


    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń