Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1063
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1012
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12921
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1063
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1012
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12921
Składniki
Zagotować wodę w garnku. Kapustę poszatkować i wrzucić do gotującej wody. Przykryć pokrywką i wyłączyć ogień. Marchewkę zetrzeć na tarce i dodać do kapusty.
Cebulę i boczek pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na patelni. Dodać 1 łyżkę mąki. Podsmażyć i wymieszać.
Kapustę odcedzić i dodać do niej podsmażony boczek. Wymieszać. Wstawić garnek z kapustą na ogniu, od czasu do czasu przemieszać, do momentu kiedy kapusta zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu wsypujemy pokrojony koperek. Smacznego.