Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 798
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12640
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 798
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12640
Składniki
Zagotować wodę w garnku. Kapustę poszatkować i wrzucić do gotującej wody. Przykryć pokrywką i wyłączyć ogień. Marchewkę zetrzeć na tarce i dodać do kapusty.
Cebulę i boczek pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na patelni. Dodać 1 łyżkę mąki. Podsmażyć i wymieszać.
Kapustę odcedzić i dodać do niej podsmażony boczek. Wymieszać. Wstawić garnek z kapustą na ogniu, od czasu do czasu przemieszać, do momentu kiedy kapusta zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu wsypujemy pokrojony koperek. Smacznego.