Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta z koperkiem to jedno z tych dań sezonowych, które zawsze króluje w polskiej kuchni. Jest niezwykle przyjemne w smaku, lekkie i aromatyczne, pełne świeżego koperku. To jedna z tych potraw, które można jeść kilogramami – i to w dodatku prawie całkowicie bez konsekwencji! Młoda kapusta jest niskokaloryczna i pełna witamin. Orzeźwi nawet w najbardziej upalny dzień.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij ją na 1 łyżce masła.
Kapustę obierz z wierzchnich liści. Podziel ją na ćwiartki i wytnij głąb. Drobno poszatkuj i dorzuć do cebuli. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dołóż do reszty warzyw.
Zalej wszystko wodą. Gotuj kapustę przez około 15 minut, prawie do miękkości.
W osobnym rondelku rozpuść 2 łyżki masła. Dodaj 2 łyżki mąki i cały czas mieszając, zrób zasmażkę. Dolej do rondelka trochę wody z gotowania kapusty i dobrze wymieszaj.
Zasmażkę wlej do kapusty i ponownie wymieszaj.
Groszek odcedź z zalewy i dołóż do pozostałych warzyw.
Koperek poszatkuj i wsyp do kapusty. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Młodą kapustę z koperkiem podawaj na ciepło, jako dodatek do mięs obiadowych.
Przepis dnia
Najlepszy, letni obiad- młoda kapusta z kiełbasą i zasmażką a do tego podsmaż...
Odsłon: 2620
Młoda kapusta z koperkiem to idealny dodatek do każdego obiadu, zarówno mięsn...
Odsłon: 1681
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Odsłon: 28
Pyszne Shio Ramen prosto z serca polskiej kuchni. Danie zajmuje trochę czasu...
Odsłon: 65
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Odsłon: 28
Pyszne Shio Ramen prosto z serca polskiej kuchni. Danie zajmuje trochę czasu...
Odsłon: 65
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij ją na 1 łyżce masła. Kapustę obierz z wierzchnich liści. Podziel ją na ćwiartki i wytnij głąb. Drobno poszatkuj i dorzuć do cebuli. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dołóż do reszty warzyw. Zalej wszystko wodą. Gotuj kapustę przez około 15 minut, prawie do miękkości.
W osobnym rondelku rozpuść 2 łyżki masła. Dodaj 2 łyżki mąki i cały czas mieszając, zrób zasmażkę. Dolej do rondelka trochę wody z gotowania kapusty i dobrze wymieszaj. Zasmażkę wlej do kapusty i ponownie wymieszaj. Groszek odcedź z zalewy i dołóż do pozostałych warzyw.
Koperek poszatkuj i wsyp do kapusty. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Młodą kapustę z koperkiem podawaj na ciepło, jako dodatek do mięs obiadowych.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka na młodych liściach z szynką szwarcwaldzką, polentą w sosie miodowo-musztardowym
Sałatki
Sałatka inspirowana libańską potrawa tabbouleh.
Sałatki
Warstwowa sałatka z tuńczykiem
Sałatki
Tajska sałatka z komosą ryżową
Sałatka na młodych liściach z szynką szwarcwaldzką, polentą w sosie miodowo-musztardowym
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Odsłon: 28
Sałatka inspirowana libańską potrawa tabbouleh.
Tradycyjna libańska sałatka Tabbouleh to zdrowa wegańska przystawka z kaszą b...
Odsłon: 41