Do góry

Sałatki Przepis na:

Moc zielonych warzyw

Moc zielonych warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 195 Ocena: 896

Dodano:

Odsłon: 181

Połączenie różnych zielonych warzyw z jajkiem i serem, stanowi doskonałą i aromatyczną całość.

Składniki

  • Brokuł - 1/2 szt.
  • Kalarepka - 1 szt.
  • Oliwki zielone - 15 szt.
  • Kiełki świeże - 1 opakowanie
  • Sałata - 6 liści
  • Ogórek - 1/2 szt.
  • Jajka kurze - 2 szt.
  • Ser sałatkowy - 270 g
  • Majonez - 4 łyżki
  • Sól , pieprz czarny mielony
  • Sok z cytryny - 1/2 łyżeczki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Moc zielonych warzyw

Przygotowanie

  1. Brokuł rozebrać na różyczki, ugotować.Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o grubszych otworach, skropić sokiem z cytryny aby nie sczerniała.Sałatę porwać na części. Ogórek obrać, pokroić w kostkę.

  2. Oliwki pokroić w kostkę. Kiełki dodać do sałatki.

  3. Jajka ugotować, pokroić w kostkę .Ser pokroić w kostkę.

  4. Składniki umieszczone w salaterce, doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez, wymieszać.Pozostawić na 2 godziny aby sałatka nabrała aromatu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń