Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatki są bardzo zdrowe i kolorowe, można je jako przystawki podawać lub na kolację zajadać.
patelnia grillowa lub grill
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8674
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8674
Składniki
Cebulki kroimy w plasterki i delikatnie solimy, pomidorki dzielimy na ćwiartki, a mozzarellę kroimy w plastry. Cukinię pokrojoną w cienkie plastry osuszamy papierowym ręcznikiem, z nadmiaru wody, skrapiamy olejem, posypujemy solą i podpiekamy na patelni lub grillujemy. Boczek dzielimy na mniejsze paski, podsmażamy na drugiej patelni, pod koniec dodajemy ziarna surowej kukurydzy i drobno posiekaną papryczkę chili. Na talerzu układamy grillowaną cukinię, boczek z kukurydzą i papryczką chili. Dodajemy ser mozzarella na przemian z pomidorkami i listkami zielonej pietruszki. Ser delikatnie polewamy olejem. Dodajemy również oliwki, kapary, roszponkę, listki botwinki, cebulki i całość doprawiamy pieprzem.