Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatki są bardzo zdrowe i kolorowe, można je jako przystawki podawać lub na kolację zajadać.
patelnia grillowa lub grill
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8242
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10006
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4581
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 616
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8242
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10006
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4581
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 616
Składniki
Cebulki kroimy w plasterki i delikatnie solimy, pomidorki dzielimy na ćwiartki, a mozzarellę kroimy w plastry. Cukinię pokrojoną w cienkie plastry osuszamy papierowym ręcznikiem, z nadmiaru wody, skrapiamy olejem, posypujemy solą i podpiekamy na patelni lub grillujemy. Boczek dzielimy na mniejsze paski, podsmażamy na drugiej patelni, pod koniec dodajemy ziarna surowej kukurydzy i drobno posiekaną papryczkę chili. Na talerzu układamy grillowaną cukinię, boczek z kukurydzą i papryczką chili. Dodajemy ser mozzarella na przemian z pomidorkami i listkami zielonej pietruszki. Ser delikatnie polewamy olejem. Dodajemy również oliwki, kapary, roszponkę, listki botwinki, cebulki i całość doprawiamy pieprzem.