Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto nowa surówka obiadowa, którą zaskoczysz swoich bliskich podczas tradycyjnych dań polskiej kuchni!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67480
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1848
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67480
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1848
Składniki
Pora (białą i jasnozieloną część) oczyść, pokrój w cienkie krążki i sparz wrzątkiem, aby były delikatniejsze w smaku. Następnie odcedź i przestudź.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w niedużą kostkę.
Ogórki kiszone pokrój w drobną kosteczkę.
Rodzynki sparz gorącą wodą przez kilka minut, a potem odsącz.
Czerwoną cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Natkę pietruszki lub szczypiorek posiekaj drobno.
Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miski. Dodaj oliwę z oliwek oraz musztardę. Całość dokładnie wymieszaj.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.