Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto nowa surówka obiadowa, którą zaskoczysz swoich bliskich podczas tradycyjnych dań polskiej kuchni!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4879
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418952
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4879
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418952
Składniki
Pora (białą i jasnozieloną część) oczyść, pokrój w cienkie krążki i sparz wrzątkiem, aby były delikatniejsze w smaku. Następnie odcedź i przestudź.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w niedużą kostkę.
Ogórki kiszone pokrój w drobną kosteczkę.
Rodzynki sparz gorącą wodą przez kilka minut, a potem odsącz.
Czerwoną cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Natkę pietruszki lub szczypiorek posiekaj drobno.
Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miski. Dodaj oliwę z oliwek oraz musztardę. Całość dokładnie wymieszaj.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.