Sałatki Przepis na:
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
marchew obieramy, kroimi w talarki i gotujemy na połtwardo w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy.
Do marchewki dodajemy pokrojonego w plasterki ogórka kiszonego oraz pokrojona natke pietruszki.
Z 3 łyżek jaogurtu greckiego, odrobiny pieprzu i przyprawy tzatziki robimy sos.
Łaczymy marchewke z sosem i odstawiamy na poł godzinki przed podaniem.
SMACZNEGO:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

halinka512 19 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
JA MARCHEWKĘ UGOTUJĘ NA PARZE I TEŻ W CAŁOŚCI A POTEM POKROJĘ. FAJNY I PROSTY PRZEPIS.3 Kto głosował? | Odpowiedz

Junisa 16 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis. Mysle, ze marchew ugotuje w calosci, a potem pokroje, dla wyrazniejszego smaku.3 Kto głosował? | Odpowiedz

annnusia87 15 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
fajny przepis :)3 Kto głosował? | Odpowiedz