Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki po azjatycku to nieco pikantna i bardzo wyrazista propozycja dodatku obiadowego. Szczególnie dobrze sprawdza się do mięs i tłustych potraw. Ta sałatka nie tylko świetnie smakuje, ale także poprawia trawienie. Imbir, sos sojowy i chili nadają potrawie charakterystycznego, azjatyckiego smaku. Ten przepis stanie się obowiązkową pozycją dla wszystkich miłośników kimchi.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8952
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10558
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4757
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8952
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10558
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4757
Składniki
Przygotuj sos. W garnuszku wymieszaj wodę z mąką ryżową. Podgrzej masę do uzyskania gęstego kleiku. Zdejmij go z ognia i przestudź.
Kleik przełóż do malaksera. Dodaj obraną i pokrojoną na mniejsze cząstki cebulę, czosnek, imbir, sos sojowy, melasę i koncentrat pomidorowy. Całość zblenduj na gładką masę.
Ogórki umyj i osusz. Podziel je na ćwiartki, a większe na ósemki. Przełóż je do miski.
Cebulę dymkę i paprykę chili pokrój w cieniutkie plasterki. Rzodkiew i marchewkę pokrój w paseczki. Wszystkie warzywa przełóż do głównej miski sałatkowej.
Warzywa oblej przygotowanym wcześniej sosem. Dodaj sezam. Całość dobrze wymieszaj.
Ogórki po azjatycku świetnie nadają się jako dodatek do tłustych i grillowanych mięs. Sałatka najlepiej smakuje podana w temperaturze pokojowej.