Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki po azjatycku to nieco pikantna i bardzo wyrazista propozycja dodatku obiadowego. Szczególnie dobrze sprawdza się do mięs i tłustych potraw. Ta sałatka nie tylko świetnie smakuje, ale także poprawia trawienie. Imbir, sos sojowy i chili nadają potrawie charakterystycznego, azjatyckiego smaku. Ten przepis stanie się obowiązkową pozycją dla wszystkich miłośników kimchi.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 72
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 202
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 253
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 423
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 72
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 202
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 253
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 423
Składniki
Przygotuj sos. W garnuszku wymieszaj wodę z mąką ryżową. Podgrzej masę do uzyskania gęstego kleiku. Zdejmij go z ognia i przestudź.
Kleik przełóż do malaksera. Dodaj obraną i pokrojoną na mniejsze cząstki cebulę, czosnek, imbir, sos sojowy, melasę i koncentrat pomidorowy. Całość zblenduj na gładką masę.
Ogórki umyj i osusz. Podziel je na ćwiartki, a większe na ósemki. Przełóż je do miski.
Cebulę dymkę i paprykę chili pokrój w cieniutkie plasterki. Rzodkiew i marchewkę pokrój w paseczki. Wszystkie warzywa przełóż do głównej miski sałatkowej.
Warzywa oblej przygotowanym wcześniej sosem. Dodaj sezam. Całość dobrze wymieszaj.
Ogórki po azjatycku świetnie nadają się jako dodatek do tłustych i grillowanych mięs. Sałatka najlepiej smakuje podana w temperaturze pokojowej.