Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapowiada się upalny dzień więc polecam Wam ekspresową sałatkę owocową. Kilka chwil i mamy pyszną orzeźwiającą przekąskę, bo w taki dzień to jeść się nie chce. Do tej sałatki można dać dowolne owoce. A syrop trzcinowy wykańcza sałatkę rewelacyjnie. Spróbujcie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1080
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2874
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 968
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1733
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14704
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1080
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2874
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 968
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1733
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14704
Składniki
Roszponkę i szczaw umyć, osuszyć i ułożyć w naczyniu. Mandarynkę podzielić na cząstki, kiwi i truskawki pokroić na cząstki a z schłodzonego arbuza wyciąć kuleczki za pomocą kulkownicy ( jeśli nie macie takiego urządzenia możecie po prostu pokroić go w kostkę ). Wszystkie owoce ułożyć na zieleninie i na koniec polać syropem. Podawać zaraz po przyrządzeniu.