Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dzisiaj lekka i orzeźwiająca sałatka z arbuzem. Idealna na gorące dni, na imprezę lub na grilla. Przygotowuje się ją w 15 minut, polecam!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 858
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1039
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2076
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 858
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1039
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2076
Składniki
Z arbuza usunąć pestki, pokroić w kostkę lub wydrążyć łyżeczką małe kuleczki. Ser feta pokroić w kostkę. Słonecznik wsypać na rozgrzaną patelnię i prażyć około 5 minut, aż zrumieni się i stanie się chrupki. Miętę umyć i pokroić drobno. W miseczce połączyć sok z cytryny, miód, miętę i dokładnie wymieszać. Przygotowanym sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać. Sałatkę schłodzić. Smacznego!