Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dzisiaj lekka i orzeźwiająca sałatka z arbuzem. Idealna na gorące dni, na imprezę lub na grilla. Przygotowuje się ją w 15 minut, polecam!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 303
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5079
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 242
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 303
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5079
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 242
Składniki
Z arbuza usunąć pestki, pokroić w kostkę lub wydrążyć łyżeczką małe kuleczki. Ser feta pokroić w kostkę. Słonecznik wsypać na rozgrzaną patelnię i prażyć około 5 minut, aż zrumieni się i stanie się chrupki. Miętę umyć i pokroić drobno. W miseczce połączyć sok z cytryny, miód, miętę i dokładnie wymieszać. Przygotowanym sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać. Sałatkę schłodzić. Smacznego!