Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kilka składników, soczystych, orzeźwiających, może odrobinę nietypowych:) a zestawienie smaków wyszło idealne :)
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 22
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2145
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3325
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 22
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2145
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3325
Składniki
Wszystkie warzywa myję, obieram (z wyjątkiem papryk) i kroję w drobna kostkę (ok 0,5 - 1cm). Układam warstwami w szklanej salaterce. Z połowy gałązki zrywam listki rozmarynu i siekam drobno - wsypuje między warstwy. Podobnie miętę. Pozostałą częścią dekoruję resztę sałatki. Koniec :))
Oliwę podaję osobno lub polewam sałatkę tuz przed podaniem. Ogórek daje soczystość, kalarepa słodycz, a papryka jedno i drugie, cebula lekko podkręca ostrość. Dlatego nie dodaję żadnej soli, pieprzu ani innych suszonych przypraw. Jest świetna do obiadu, na lekka kolację. Idealna do słoika do pracy, np. z dodatkiem ryżu. Smacznego :)