Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto sałatka, w której zamknięte są wszystkie owocowe smaki lata :) W upalne dni przyniesie upragnione orzeźwienie i ochłodzenie jeśli ją wcześniej schłodzimy w lodówce. Całość prezentuje się wspaniale i smakuje wybornie. Jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Zapraszam.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 861
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1040
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2077
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 861
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1040
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2077
Składniki
Wszystkie owocowe dokładnie umyć i osuszyć. Arbuza pokroić w kostkę, z paru plasterków można wyciąć za pomocną wykrawaczki do ciastek lub masy cukrowej fantazyjne wzory. Czereśnie przekroić na pół, wyciągnąć pestki. Dodać maliny i jeżyny.
Wyciśnięty sok z limonki wymieszać z miodem i olejem lnianym. Opcjonalnie można dodać posiekaną świeżą miętę.
Przygotowanym sosem polać owoce, całość przystroić listkami świeżej mięty. Smacznego.