Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może sycylijska sałatka z ricotty w środku zimy
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 89
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 53
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 37
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 89
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 53
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 37
Składniki
Z sera uformowałem krążki , panierowałem je w jajku i tartej bułce. Sałatę po opłukaniu porwałem na kawałki. Wszystkie składniki sosu winegret zmieszałem w słoiku, aby utworzyła się emulsja. Mąkę rozprowadziłem odrobiną soku winogronowego. Resztę soku zagotowałem z bulionem i tymiankiem, wlałem mąkę. Zagotowałem, ciągle mieszając. Dodałem pokrojone na pół winogrona po wypestkowaniu. Owczy ser usmażyłem na oliwie na złoty kolor. Sałatę wymieszałem z sosem winegret, obłożyłem krążkami sera. Polałem sosem winogronowym, udekorowałem figami i pomidorkami pokrojonymi na ćwiartki.