Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Obiad z piekarnika upieczony na blaszce. Do zrobienia pieczonej sałatki wykorzystałam resztki warzyw które miałam. Dodałam pierś z kurczaka, ugotowałam amarantus i zdrowy obiad mamy gotowy. Możecie zabrać go też do pracy na lunch. Smakuje na ciepło i na zimno. Możecie podgrzać.
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 610
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 72
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 8
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 28
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 42
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 610
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 72
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 8
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 28
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 42
Składniki
Pierś z kurczaka kroję w kostkę, przekładam do miseczki dodaję sól, pieprz, papryczkę chili, pół łyżeczki papryki wędzonej, sprasowany czosnek, trzy łyżki oleju i odstawiam na godzinę do lodówki.
Brukselkę kroję na pół po wcześniejszym obraniu z zewnętrznych liści. Marchew obieram i kroje w paski. Seler obrany kroję w kostkę. Brokuł dzielę na różyczki. Wszystkie warzywa przekładam do miski, dodaję trzy łyżki oleju, sól, pieprz, paprykę wędzoną, oregano, bazylię, rozmaryn i mieszam. Na blaszce z piekarnika wykładam papier do pieczenia. Wykładam warzywa wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 10 minut. Dokładam kawałki kurczaka i piekę jeszcze 10-15 minut. Amarantus gotuję według instrukcji opakowania. Warzywa mieszam z kurczakiem, posypuję szczypiorkiem, czarnuszką, podaję z amarantusem.