Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Obiad z piekarnika upieczony na blaszce. Do zrobienia pieczonej sałatki wykorzystałam resztki warzyw które miałam. Dodałam pierś z kurczaka, ugotowałam amarantus i zdrowy obiad mamy gotowy. Możecie zabrać go też do pracy na lunch. Smakuje na ciepło i na zimno. Możecie podgrzać.
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 257
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 357
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4467
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3697
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 257
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 357
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4467
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3697
Składniki
Pierś z kurczaka kroję w kostkę, przekładam do miseczki dodaję sól, pieprz, papryczkę chili, pół łyżeczki papryki wędzonej, sprasowany czosnek, trzy łyżki oleju i odstawiam na godzinę do lodówki.
Brukselkę kroję na pół po wcześniejszym obraniu z zewnętrznych liści. Marchew obieram i kroje w paski. Seler obrany kroję w kostkę. Brokuł dzielę na różyczki. Wszystkie warzywa przekładam do miski, dodaję trzy łyżki oleju, sól, pieprz, paprykę wędzoną, oregano, bazylię, rozmaryn i mieszam. Na blaszce z piekarnika wykładam papier do pieczenia. Wykładam warzywa wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 10 minut. Dokładam kawałki kurczaka i piekę jeszcze 10-15 minut. Amarantus gotuję według instrukcji opakowania. Warzywa mieszam z kurczakiem, posypuję szczypiorkiem, czarnuszką, podaję z amarantusem.