Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Obiad z piekarnika upieczony na blaszce. Do zrobienia pieczonej sałatki wykorzystałam resztki warzyw które miałam. Dodałam pierś z kurczaka, ugotowałam amarantus i zdrowy obiad mamy gotowy. Możecie zabrać go też do pracy na lunch. Smakuje na ciepło i na zimno. Możecie podgrzać.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Pierś z kurczaka kroję w kostkę, przekładam do miseczki dodaję sól, pieprz, papryczkę chili, pół łyżeczki papryki wędzonej, sprasowany czosnek, trzy łyżki oleju i odstawiam na godzinę do lodówki.
Brukselkę kroję na pół po wcześniejszym obraniu z zewnętrznych liści. Marchew obieram i kroje w paski. Seler obrany kroję w kostkę. Brokuł dzielę na różyczki. Wszystkie warzywa przekładam do miski, dodaję trzy łyżki oleju, sól, pieprz, paprykę wędzoną, oregano, bazylię, rozmaryn i mieszam. Na blaszce z piekarnika wykładam papier do pieczenia. Wykładam warzywa wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 10 minut. Dokładam kawałki kurczaka i piekę jeszcze 10-15 minut. Amarantus gotuję według instrukcji opakowania. Warzywa mieszam z kurczakiem, posypuję szczypiorkiem, czarnuszką, podaję z amarantusem.