Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie mięsistych, karmelizowanych, pieczonych różyczek kalafiora z odrobiną zrumienionej cebuli i pachnącego czosnku to wyśmienita przystawka lub element dania głównego. Pieczony kalafior wyśmienicie smakuje podawany na ciepło, jednak też dobrze się zaprezentuje jako zimna przystawka lub element lunchu. Wiele osób nie przepada za kalafiorem ze względu na jego smak i często nuda formę podania. Sekret tego pieczonego kalafiora tkwi w aromatycznej marynacie oraz obecności cebuli i czosnku podczas pieczenia. Pieczone w tej formie warzywa będą także doskonałą bazą pod zupę krem. Wypróbujcie koniecznie!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36528
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9191
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36528
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9191
Składniki
W dużej misce wymieszaj oliwę z octem, musztardą, słodką papryką, solą i pieprzem. Umyj kalafiora i połam na różyczki, a cebulę obierz i pokrój w piórka. Wrzuć warzywa do miski z marynatą i dokładnie wymieszaj. Przełóż je na czarną blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia oraz dorzuć ząbki czosnku w łupinkach. Piecz kalafior z cebulą 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Pamiętaj, aby od czasu do czasu przemieszać warzywa, aby równomiernie się upiekły i nie przypaliły. Kalafior podawaj od razu po upieczeniu.