Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i dająca odpowiednią porcję wartości odżywczych.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12554
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1421
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13594
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5731
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12554
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1421
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13594
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5731
Składniki
Fileta umyć, pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, przyprawą gyros. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić kostki fileta, usmażyć , przełożyć do miseczki. Awokado umyć obrać, pokroić w kostkę, umieścić w drugiej miseczce. Ser feta osączyć z zalewy. Pomarańczę obrać pokroić w kostkę. Pestki granata wyłuskać.
Sałatkę przygotowujemy każdą porcję oddzielnie , dlatego składniki dzielimy na 5 porcji. Na talerzu układamy porcję rukoli , lekko solimy, na niej porcję kostek fileta.
Dodajemy porcję sera , awokado, pomarańczy, lekko doprawiając solą i pieprzem.
Tuż przed podaniem dodajemy pestki granata, kleksy jogurtu posypane przyprawą do sałatek.