Do góry

Sałatki Przepis na:

Porcja witamin - sałatka

Porcja witamin - sałatka

Autor:

Przepisów i artykułów: 412 Ocena: 2081

Dodano:

Odsłon: 835

Przepyszna i dająca odpowiednią porcję wartości odżywczych.

Składniki

  • Filet z kurczaka - 1 szt.
  • Awokado - 1 szt.
  • Rukola - 50 g
  • Ser feta - 150 g
  • Pomarańcza - 1/2 szt
  • Granat - 1/2 szt.
  • Jogurt naturalny gęsty - 150 g
  • Przyprawa gyros
  • Przyprawa do sałatek
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Porcja witamin - sałatka

Przygotowanie

  1. Fileta umyć, pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, przyprawą gyros. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić kostki fileta, usmażyć , przełożyć do miseczki. Awokado umyć obrać, pokroić w kostkę, umieścić w drugiej miseczce. Ser feta osączyć z zalewy. Pomarańczę obrać pokroić w kostkę. Pestki granata wyłuskać.

  2. Sałatkę przygotowujemy każdą porcję oddzielnie , dlatego składniki dzielimy na 5 porcji. Na talerzu układamy porcję rukoli , lekko solimy, na niej porcję kostek fileta.

  3. Dodajemy porcję sera , awokado, pomarańczy, lekko doprawiając solą i pieprzem.

  4. Tuż przed podaniem dodajemy pestki granata, kleksy jogurtu posypane przyprawą do sałatek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń