Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i dająca odpowiednią porcję wartości odżywczych.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 53
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1543
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 306
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3295
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 700
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 53
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1543
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 306
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3295
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 700
Składniki
Fileta umyć, pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, przyprawą gyros. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić kostki fileta, usmażyć , przełożyć do miseczki. Awokado umyć obrać, pokroić w kostkę, umieścić w drugiej miseczce. Ser feta osączyć z zalewy. Pomarańczę obrać pokroić w kostkę. Pestki granata wyłuskać.
Sałatkę przygotowujemy każdą porcję oddzielnie , dlatego składniki dzielimy na 5 porcji. Na talerzu układamy porcję rukoli , lekko solimy, na niej porcję kostek fileta.
Dodajemy porcję sera , awokado, pomarańczy, lekko doprawiając solą i pieprzem.
Tuż przed podaniem dodajemy pestki granata, kleksy jogurtu posypane przyprawą do sałatek.