Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i dająca odpowiednią porcję wartości odżywczych.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31486
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15300
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1419
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31486
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15300
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1419
Składniki
Fileta umyć, pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, przyprawą gyros. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić kostki fileta, usmażyć , przełożyć do miseczki. Awokado umyć obrać, pokroić w kostkę, umieścić w drugiej miseczce. Ser feta osączyć z zalewy. Pomarańczę obrać pokroić w kostkę. Pestki granata wyłuskać.
Sałatkę przygotowujemy każdą porcję oddzielnie , dlatego składniki dzielimy na 5 porcji. Na talerzu układamy porcję rukoli , lekko solimy, na niej porcję kostek fileta.
Dodajemy porcję sera , awokado, pomarańczy, lekko doprawiając solą i pieprzem.
Tuż przed podaniem dodajemy pestki granata, kleksy jogurtu posypane przyprawą do sałatek.