Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i dająca odpowiednią porcję wartości odżywczych.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5991
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1816
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5991
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1816
 
         
         
                Składniki
Fileta umyć, pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, przyprawą gyros. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić kostki fileta, usmażyć , przełożyć do miseczki. Awokado umyć obrać, pokroić w kostkę, umieścić w drugiej miseczce. Ser feta osączyć z zalewy. Pomarańczę obrać pokroić w kostkę. Pestki granata wyłuskać.
Sałatkę przygotowujemy każdą porcję oddzielnie , dlatego składniki dzielimy na 5 porcji. Na talerzu układamy porcję rukoli , lekko solimy, na niej porcję kostek fileta.
Dodajemy porcję sera , awokado, pomarańczy, lekko doprawiając solą i pieprzem.
Tuż przed podaniem dodajemy pestki granata, kleksy jogurtu posypane przyprawą do sałatek.