Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na sałatkę, która nadaje się na każdą okazję. Przepis jest sprawdzony i niezawodny. Wystarczy kilka składników i 15 minut wolnego czasu.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1135
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 162
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 207
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1135
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 162
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 207
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz.
Z pora zdejmij wierzchnią warstwę. Następnie posiekaj w piórka. Tak przygotowanego przełóż na sitko i przelej wrzącą wodą. Kilka razy energicznie podrzuć zawartością sitka, aby pozbyć się nadmiaru wody.
Jajka, ogórki i ser pokrój w kostkę. Groszek odcedź z zalewy, a pieczarki przekrój na pół.
Do wysokiej miski naprzemiennie nakładaj, jajka, ser, ogórki, pora , groszek i pieczarki. Wszystko bardzo delikatnie wymieszaj.
W małej misce połącz ze sobą majonez, jogurt i świeżo starty chrzan. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż na sałatkę i zamieszaj. Wierzch obficie posyp posiekanym szczypiorkiem.