Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i błyskawiczna sałatka, którą można jeść solo, z chlebem, pieczonymi ziemniakami lub podawać do drugiego dania. Robi się ją dosłownie w kilka minut. Jest mega pyszna :)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1739
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 61
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1739
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 61
Składniki
Białą część pora kroimy w cieniutkie talarki a potem te talarki jeszcze na pół - tak, żeby otrzymać cienkie półksiężyce. Przekładamy do miski i zalewamy wrzącą wodą. Woda powinna przykryć pora, miskę odstawiamy i w tym czasie przygotowujemy resztę składników.
Kukurydzę odlewamy z zalewy, przekładany do miski. Ugotowane na twardo jajko obieramy ze skorupki, kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do kukurudzy.
Jabłko dokładnie myjemy i kroimy wraz ze skórką na drobną kosteczkę. Przekładamy do miski. Natkę pietruszki i dymkę myjemy i drobno siekamy, dodajemy do reszty składników.
Pora odsączamy na sitku i przekładamy do sałatki. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez.
Wszystko starannie mieszamy i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Smacznego :)