Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najprostszych i zarazem najsmaczniejszych sałatek śledziowych. Sprawdzi się zarówno na imprezie, jak i podczas świąt. Wystarczy połączyć kilka prostych składników w misce i gotowe. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy smaki się przegryzą.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 910
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 910
Składniki
Płaty śledziowe pokrój w paski. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Ogórki i ziemniaki pokrój w średnią kostkę. Koperek drobno poszatkuj. Składniki wymieszaj.
Musztardę wymieszaj z miodem i olejem. Dodaj przyprawy. Gotowym sosem polej sałatkę śledziową. Całość wymieszaj.
Sałatkę śledziową przykryj i wstaw do lodówki minimum na noc (najlepiej na całą dobę). Po tym czasie sałatka jest gotowa do serwowania.