Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa moc witamin na talerzu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5182
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 771
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11546
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5003
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1243
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5182
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 771
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11546
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5003
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1243
Składniki
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Kalarepkę obrać, utrzeć na tarce o grubszych otworach, włożyć do salaterki, skropić sokiem z cytryny. Cieciorkę, kapary osączyć z zalewy dodać do kalarepy. Oliwki pokroić w ćwiartki dodać. Pomidora umyć, pokroić w kostkę , dodać.
Ser feta osączyć z zalewy , dodać. Na końcu dodać jajka.
Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać do sałatki , jeszcze raz wymieszać. Z granata wyłuskać , pestki pozostawić w miseczce. Przed podaniem, każdą porcję posypać pestkami granata i sezamem.