Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa moc witamin na talerzu.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5348
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17542
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 662
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5348
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17542
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 662
Składniki
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Kalarepkę obrać, utrzeć na tarce o grubszych otworach, włożyć do salaterki, skropić sokiem z cytryny. Cieciorkę, kapary osączyć z zalewy dodać do kalarepy. Oliwki pokroić w ćwiartki dodać. Pomidora umyć, pokroić w kostkę , dodać.
Ser feta osączyć z zalewy , dodać. Na końcu dodać jajka.
Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać do sałatki , jeszcze raz wymieszać. Z granata wyłuskać , pestki pozostawić w miseczce. Przed podaniem, każdą porcję posypać pestkami granata i sezamem.