Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serwuje dzisiaj smaczną roladę faszerowaną papryką, pomidorami, pieczarkami oraz żółtym serem. Rolada bardzo smaczna podana z pyszną sałatką z rukoli , pomidorków oraz sera feta.
nóż, patelnia, tłuczek, deska,
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4201
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416592
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4201
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416592
Składniki
Cebule obieramy, drobno kroimy. Smażymy do zeszklenia, następnie dodajemy obrane pokrojone pieczarki i smażymy do miękkości pieczarek. Paprykę czerwoną płuczemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę podsmażamy. Filet dokładnie oczyszczamy z błonek ,myjemy, osuszamy, a następnie delikatnie rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na rozbitą pierś układamy podsmażone pieczarki, pokrojoną podsmażoną paprykę czerwoną oraz kilka suszonych pomidorów. Nakładamy plaster sera żółtego. Całość zwijamy ciasno w roladę, obtaczamy w rozbełtanym jajku a następnie w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym maśle klarownym, na małym ogniu z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu roladę kroimy po skosie na 1 - 1,5 cm plastry. Podajemy w towarzystwie smacznej sałatki z rukoli, pomidorków oraz sera feta.