Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serwuje dzisiaj smaczną roladę faszerowaną papryką, pomidorami, pieczarkami oraz żółtym serem. Rolada bardzo smaczna podana z pyszną sałatką z rukoli , pomidorków oraz sera feta.
nóż, patelnia, tłuczek, deska,
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 244
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1062
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 244
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1062
Składniki
Cebule obieramy, drobno kroimy. Smażymy do zeszklenia, następnie dodajemy obrane pokrojone pieczarki i smażymy do miękkości pieczarek. Paprykę czerwoną płuczemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę podsmażamy. Filet dokładnie oczyszczamy z błonek ,myjemy, osuszamy, a następnie delikatnie rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na rozbitą pierś układamy podsmażone pieczarki, pokrojoną podsmażoną paprykę czerwoną oraz kilka suszonych pomidorów. Nakładamy plaster sera żółtego. Całość zwijamy ciasno w roladę, obtaczamy w rozbełtanym jajku a następnie w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym maśle klarownym, na małym ogniu z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu roladę kroimy po skosie na 1 - 1,5 cm plastry. Podajemy w towarzystwie smacznej sałatki z rukoli, pomidorków oraz sera feta.