Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na warstwową sałatkę, która sprawdzi się na wielu uroczystościach
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Ogórki pokroić w drobną kostkę a następnie wyłożyć na sitko w celu odsączenia wody. Tuńczyka również wyłożyć na sitko. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ugotowane jajka przekroić, wyjąć żółtka i przełożyć do innej miseczki a białka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do szklanej salaterki ( ja użyłam małej 800ml) na dno wyłożyć połowę startych białek a na to odsączonego tuńczyka. Każdą warstwę delikatnie przygniatamy. Na te dwie warstwy dać majonez i rozsmarować po całości. Kolejna warstwa to odsączone ogórki, na to starte masło ( najlepiej lekko zmrożone) oraz starty żółty ser. Każdą warstwę równomiernie rozłożyć oraz lekko przygnieść. Na te warstwy znów majonez- rozsmarować po całości. Ostatnie warstwy to druga połowa białek a na to rozdrobnione żółtka. Sałatkę włożyć do lodówki na całą noc a rano można zajadać Smacznego!