Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
SAŁATA Z MANGO, GRANATEM, SEREM I AWOKADO Z DRESSINGIEM CYTRYNOWO-MUSZTARDOWYM - powiem szczerze, że sama nie spodziewałam się, że to połączenie smaków aż tak mi się uda sałata jest bardzo lekka, słodkie mango jest zrównoważone przez lekko cierpki granat i wytrawny ser. Całość dopełnia dressing na miodzie z cytryną i musztardą, dodatkowo chrupkość nadają migdały. To będzie jedna z moich ulubionych sałat!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1809
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14439
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19532
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 115
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1809
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14439
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19532
Składniki
Na talerzu rozłożyć sałatę. Awokado i mango obrać i pokroić w niewielkie kawałki (na 1 kęs).
Granat przepołowić; trzymać nad miską i uderzając łyżką w skorupkę "wybić" z niej pestki.
Ser podzielić na małe kawałki.
Wszystkie składniki w kawałkach ułożyć na sałacie, posypać płatkami migdałów i pestkami granatu.
Składniki dressingu energicznie wymieszać aż połączą się w gładką emulsję. Polać sałatę.