Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
SAŁATA Z MANGO, GRANATEM, SEREM I AWOKADO Z DRESSINGIEM CYTRYNOWO-MUSZTARDOWYM - powiem szczerze, że sama nie spodziewałam się, że to połączenie smaków aż tak mi się uda sałata jest bardzo lekka, słodkie mango jest zrównoważone przez lekko cierpki granat i wytrawny ser. Całość dopełnia dressing na miodzie z cytryną i musztardą, dodatkowo chrupkość nadają migdały. To będzie jedna z moich ulubionych sałat!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1230
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 165
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1230
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 165
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Na talerzu rozłożyć sałatę. Awokado i mango obrać i pokroić w niewielkie kawałki (na 1 kęs).
Granat przepołowić; trzymać nad miską i uderzając łyżką w skorupkę "wybić" z niej pestki.
Ser podzielić na małe kawałki.
Wszystkie składniki w kawałkach ułożyć na sałacie, posypać płatkami migdałów i pestkami granatu.
Składniki dressingu energicznie wymieszać aż połączą się w gładką emulsję. Polać sałatę.