Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
SAŁATA Z MANGO, GRANATEM, SEREM I AWOKADO Z DRESSINGIEM CYTRYNOWO-MUSZTARDOWYM - powiem szczerze, że sama nie spodziewałam się, że to połączenie smaków aż tak mi się uda sałata jest bardzo lekka, słodkie mango jest zrównoważone przez lekko cierpki granat i wytrawny ser. Całość dopełnia dressing na miodzie z cytryną i musztardą, dodatkowo chrupkość nadają migdały. To będzie jedna z moich ulubionych sałat!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5158
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5158
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Składniki
Na talerzu rozłożyć sałatę. Awokado i mango obrać i pokroić w niewielkie kawałki (na 1 kęs).
Granat przepołowić; trzymać nad miską i uderzając łyżką w skorupkę "wybić" z niej pestki.
Ser podzielić na małe kawałki.
Wszystkie składniki w kawałkach ułożyć na sałacie, posypać płatkami migdałów i pestkami granatu.
Składniki dressingu energicznie wymieszać aż połączą się w gładką emulsję. Polać sałatę.