Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to doskonały dodatek do dań obiadowych. Jej przygotowanie trwa dosłownie chwilę. Wystarczy opłukać liście sałaty, porwać je na mniejsze kawałki, dodać plasterki rzodkiewki i odrobinę koperku. Całość doprawiamy wedle uznania cukrem, solą i pieprzem. Łączymy ze śmietaną i gotowe! Sałata ze śmietaną i rzodkiewką będzie doskonale współgrać z pieczonym, smażonym lub duszonym mięsem i ziemniakami.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19394
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232230
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19394
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232230
Składniki
Liście sałaty dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Odsącz z nadmiaru wody. Suche liście sałaty porwij na małe kawałki.
Rzodkiewki umyj i pokrój na cienkie plasterki.
Koperek opłucz i drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przełóż do miski. Dodaj cukier, sól i pieprz. Na koniec do miski dodaj 4 łyżki śmietany. Całość dokładnie wymieszaj.
Odczekaj około 15 minut aż smaki się przegryzą. Gotową sałatę ze śmietaną i rzodkiewką podawaj jako dodatek do dań obiadowych.