Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałata zielona obiadowa

Sałata zielona obiadowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16834

Dodano:

Odsłon: 1388

Chrupiąca sałata zielona z aromatycznymi ziołami i pysznym sosem.

Składniki

  • 1 duża główka ulubionej, kruchej sałaty
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki śmietany (18%)
  • 1/2 łyżeczki octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sałatę dokładnie płuczemy, osuszamy i kroimy (lub szarpiemy jak kto woli) na drobne kawałeczki. Szczypiorek i koperek szatkujemy i dodajemy do sałaty.

  2. Śmietanę mieszamy z octem, cukrem i przepuszczonym przez praskę czosnkiem.

  3. Sałatę z ziołami solimy i pieprzymy, a następnie mieszamy z sosem śmietanowym.

  4. Sałatkę podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!

  5. ;-D

  6. ;-)))

  7. ;-d

  8. ;-D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń