Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej, bezlaktozowej oraz FODMAP
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 47
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 575
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4008
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 47
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 575
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4008
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w ósemki. Pomidory kroimy w łódeczki.
W dużej misce łączymy wszystkie składniki na sos: musztardę, ocet, oliwę z oliwek, cukier, doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy sałatę i delikatnie mieszamy.
Na 4 głębokie talerze wykładamy sałatę, układamy pomidory, jajka i kawałki tuńczyka, a na koniec dodajemy oliwki i kapary. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego! :)