Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zrobiłam sałatkę a'la jarzynową. Celowo piszę a'la jarzynową, bo trochę zmodyfikowałam tradycyjny przepis. Zrezygnowałam z jabłek, selera, jajek gotowanych w całości, używając jedynie ugotowanych żółtek. Dodałam kapustę pekińską i prażoną cebulkę, których nie ma w tradycyjnej sałatce.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1237
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14827
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 848
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1237
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14827
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 848
Składniki
Ziemniaki, marchewki i pietruszkę ugotowałam w łupinkach. Odcedziłam, wystudziłam i dopiero obrałam ze skórki. Obrane warzywa pokroiłam w drobną kosteczkę. Jajka ugotowałam na twardo. Użyłam samych żółtek, ale tylko z tego powodu, że synek wyjadł białko. Normalnie można użyć całych jajek. Jajka również pokroiłam w kosteczkę. Groszek odsączyłam na sicie z zalewy. Pora drobno poszatkowałam. Podobnie postąpiłam z kapustą pekińską, odcinając grube białe części liści. Ogórki konserwowe i kiszone pokroiłam w kosteczkę i odcisnęłam z nadmiaru soku. Wszystkie wymienione składniki umieściłam w misce. Dodałam odcedzony groszek i prażoną cebulkę. Wszystko przyprawiłam solą i pieprzem. Dodałam musztardę i majonez i dokładnie wymieszałam. Sałatkę nałożyłam do salaterek i schłodziłam w lodówce.