Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zrobiłam sałatkę a'la jarzynową. Celowo piszę a'la jarzynową, bo trochę zmodyfikowałam tradycyjny przepis. Zrezygnowałam z jabłek, selera, jajek gotowanych w całości, używając jedynie ugotowanych żółtek. Dodałam kapustę pekińską i prażoną cebulkę, których nie ma w tradycyjnej sałatce.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 138
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 830
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4406
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 138
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 830
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4406
Składniki
Ziemniaki, marchewki i pietruszkę ugotowałam w łupinkach. Odcedziłam, wystudziłam i dopiero obrałam ze skórki. Obrane warzywa pokroiłam w drobną kosteczkę. Jajka ugotowałam na twardo. Użyłam samych żółtek, ale tylko z tego powodu, że synek wyjadł białko. Normalnie można użyć całych jajek. Jajka również pokroiłam w kosteczkę. Groszek odsączyłam na sicie z zalewy. Pora drobno poszatkowałam. Podobnie postąpiłam z kapustą pekińską, odcinając grube białe części liści. Ogórki konserwowe i kiszone pokroiłam w kosteczkę i odcisnęłam z nadmiaru soku. Wszystkie wymienione składniki umieściłam w misce. Dodałam odcedzony groszek i prażoną cebulkę. Wszystko przyprawiłam solą i pieprzem. Dodałam musztardę i majonez i dokładnie wymieszałam. Sałatkę nałożyłam do salaterek i schłodziłam w lodówce.