Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z produktami o dużej zawartości białka (nie chodzi o białko jajka). Lekka ale pożywna. Jedna z moich ulubionych :)
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 99
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 84
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 99
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 84
Składniki
Pierś kurczaka ugotować w lekko osolonej wodzie przez ok. pół godziny. Ostudzić w wodzie. Odsączyć, pokroić w kostkę.
Fasolkę szparagową ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić.
Mozzarellę pokroić w kostkę.
Pomidorki pokroić na połówki.
Jajko ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki.
Kurczaka, mozzarellę i fasolkę wymieszać z majonezem, ewentualnie doprawić solą, wymieszać. Wyłożyć na środek talerza, na wierzchu ułożyć jajko. Dookoła rozłożyć pomidorki.