Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalna w przygotowaniu sałatka, która sprawdzi się przy każdej okazji. Wystarczy połączyć ze sobą 4 proste składniki, dodać lekki sos na bazie oliwy i gotowe. W przepisie zaproponowaliśmy orzeszki pini, jednak jeśli nie masz ich pod ręką, śmiało sięgnij po nasiona słonecznika. Sałatka najlepiej smakuje podana schłodzona.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34958
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17884
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34958
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17884
Składniki
Do niewielkiego garnka wlej wodę, dodaj odrobinę soli i zagotuj. Brokuł podziel na różyczki i wrzuć na wrzącą wodę. Gotuj przez 3-4 minuty, następnie odcedź na sitku i przelej zimą wodą.
Orzeszki pini podpraż na suchej patelni.
Pomidory suszone pokrój na mniejsze kawałki, a ser feta w kostkę.
Przygotuj sos. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Do miski przełóż brokuł, dodaj pomidory i fetę, wlej sos i wymieszaj delikatnie całość. Posyp podprażonymi orzeszkami.