Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalna w przygotowaniu sałatka, która sprawdzi się przy każdej okazji. Wystarczy połączyć ze sobą 4 proste składniki, dodać lekki sos na bazie oliwy i gotowe. W przepisie zaproponowaliśmy orzeszki pini, jednak jeśli nie masz ich pod ręką, śmiało sięgnij po nasiona słonecznika. Sałatka najlepiej smakuje podana schłodzona.
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 5688
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 186
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5891
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 155
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 5688
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 186
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5891
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 155
Składniki
Do niewielkiego garnka wlej wodę, dodaj odrobinę soli i zagotuj. Brokuł podziel na różyczki i wrzuć na wrzącą wodę. Gotuj przez 3-4 minuty, następnie odcedź na sitku i przelej zimą wodą.
Orzeszki pini podpraż na suchej patelni.
Pomidory suszone pokrój na mniejsze kawałki, a ser feta w kostkę.
Przygotuj sos. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Do miski przełóż brokuł, dodaj pomidory i fetę, wlej sos i wymieszaj delikatnie całość. Posyp podprażonymi orzeszkami.