Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka brokułowa z papryką, kukurydzą, serem żółtym, kiełbasą i sosem czosnkowym na bazie jogurtu greckiego.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego i lekko posłodzonego wrzątku. Gotujemy ok. 5 min. odsączamy i studzimy. Papryki kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy.
Ser żółty i kiełbasę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do salaterki. Przygotowujemy sos: jogurt grecki mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Przygotowany sos dodajemy do pozostałych składników i mieszamy. Odstawiamy na godzinkę w chłodne miejsce. Dekorujemy według uznania: ja posypałam pokrojoną w kostkę papryką i różyczką brokuła.