Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bufetowa to jedna z propozycji, która sprawdzi się na stół podczas imprezy i innych uroczystości, a także na szybką kolację. Jej wykonanie nie jest skomplikowane, a proste składniki doceni każdy domownik.
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 140
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2476
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 140
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2476
Składniki
Najpierw przygotuj filety z kurczaka. Przetnij je wzdłuż, a następnie posól i popieprz z każdej strony. Teraz usmaż mięso na odrobinie tłuszczu na patelni, po kilka minut z każdej strony, aby był miękki i soczysty. Jeśli masz więcej czasu, możesz włożyć go do piekarnika w naczyniu żaroodpornym, delikatnie skropić tłuszczem i piec przez 30 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę, odcedź z soku i przełóż do większej miski. Jabłko obierz, pokrój najpierw w plasterki, a potem posiekaj w kostki. Możesz też zetrzeć na tarce. Skrop sokiem z cytryny i oprósz cukrem. Dołóż do ogórków kiszonych.
Z pora odkrój białą i jasnozieloną część. Posiekaj i przełóż do miski. Podobnie zrób z cebulą, obierz ją, posiekaj i dodaj do pozostałych składników. Filety z kurczaka pokrój na średniej wielkości kawałki. Przełóż do miski. Wymieszaj wszystkie składniki. Dodaj majonez, sól i pieprz. Ponownie zamieszaj.