Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla tych, którzy nie lubią chrzanu, dla wszystkich liczących kalorie. Sałatka buraczana bez śmietany, majonezu, ale za to z jabłkiem, cebulą i octem balsamicznym.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 393
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 393
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Buraki myjemy, nie obieramy ze skórki. Gotujemy do miękkości. U mnie czas gotowania wyniósł 40 minut (od zagotowania). Ugotowane buraki odcedzamy, studzimy, obieramy ze skórki. Następnie ścieramy je na tarce o grubych oczkach. Do buraków dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, utarte jabłko. Całość przyprawiamy do smaku, dobrze mieszamy. Uwaga: Ilość octu balsamicznego czy bazylii można zmniejszyć lub zwiększyć, w zależności od własnych preferencji smakowych. Smacznego.