Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla tych, którzy nie lubią chrzanu, dla wszystkich liczących kalorie. Sałatka buraczana bez śmietany, majonezu, ale za to z jabłkiem, cebulą i octem balsamicznym.
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 237
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 717
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21495
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 237
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 717
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21495
Składniki
Buraki myjemy, nie obieramy ze skórki. Gotujemy do miękkości. U mnie czas gotowania wyniósł 40 minut (od zagotowania). Ugotowane buraki odcedzamy, studzimy, obieramy ze skórki. Następnie ścieramy je na tarce o grubych oczkach. Do buraków dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, utarte jabłko. Całość przyprawiamy do smaku, dobrze mieszamy. Uwaga: Ilość octu balsamicznego czy bazylii można zmniejszyć lub zwiększyć, w zależności od własnych preferencji smakowych. Smacznego.