Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla tych, którzy nie lubią chrzanu, dla wszystkich liczących kalorie. Sałatka buraczana bez śmietany, majonezu, ale za to z jabłkiem, cebulą i octem balsamicznym.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 80
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8196
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4389
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 24
Dziś do pracy.
Odsłon: 563
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 80
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8196
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4389
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 24
Dziś do pracy.
Odsłon: 563
Składniki
Buraki myjemy, nie obieramy ze skórki. Gotujemy do miękkości. U mnie czas gotowania wyniósł 40 minut (od zagotowania). Ugotowane buraki odcedzamy, studzimy, obieramy ze skórki. Następnie ścieramy je na tarce o grubych oczkach. Do buraków dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, utarte jabłko. Całość przyprawiamy do smaku, dobrze mieszamy. Uwaga: Ilość octu balsamicznego czy bazylii można zmniejszyć lub zwiększyć, w zależności od własnych preferencji smakowych. Smacznego.